У Великог Градишту основан је 1983. године Наутички клуб „Градиштанац“. Више од десет година није радио због неповољних организационих, финансијских и других услова.Највећи проблем клуба биле су клубске просторије и недостатак локације неопходне за рад клуба. Од 1999. године клуб ради као Јахт клуб „Градиштанац-ВГСК“. У 2000. години клубу је додељена на коришћење добра локација у зимовнику Кисиљево где је предвиђена изградња Марине и Марина клуба. У клубу је регистровано 25 такмичара и то:

  • за скијање на води
  • једрење
  • веслање
  • пливање
  • роњење
  • спортски риболов

Клуб је члан Спортског друштва ВГСК у Вел. Градишту, Југословенске федерације за скијање на води и Једриличарског савеза Србије. У 2000. години Клуб је освојио треће место екипно на отвореном првенству Југославије у скијању на води, одржаном у Вел. Градишту, 29. и 30. јула 2000. године. На том такмичењу Клуб је освојио прво место у дисциплини Фигуре.
У 2001. години рад Клуба пратиле су следеће активности: 1. јула девет особа је учествовало на спортској манифестацији „Весели спуст на Ибру 2001“ (Маглић-Краљево); од 1. 8. до 10. 8. 2001. године школа скијања на воду у Великом Градишту, на Сребрном језеру, учествовало је 30 чланова: 11. и 12. августа 2001. организовано је Отворено међународно првенство Југославије у скијању на води (слалом и фигуре), у конкуренцији 12 клубова ЈК „Градиштанац-ВГСК“ освојио је пето место; у организацији НК „Савски бисер“ из Београда и ЈК „Градиштанац-ВГСК“ организован је шоу на води. Јахт клуб „Градиштанац-ВГСК“ представљао је Ивица Мратић у дисциплини „Лет падобраном“ уз помоћ чамца глисера.
Захваљујући изузетном разумевању свих заинтересованих структура у Вел. Градишту чине се напори да се изврше припремни радови на уређеwу обале и изградње Марине и Марина клуба у саставу Спортског наутичког центра Велико Градиште у зимовнику у Кисиљеву. У току је јавна расправа око реализовања тог пројекта.
Захваљујући разумевању бројних донатора, купљена је конструкција слалом стазе за потребе тренинга и спортских такмичења у скијању на води.
Јахт клуб „Градиштанац-ВГСК“ планира да у 2002. години: организује отворено Међународно првенство Србије и Југославије у скијању на води 10. и 11. августа 2002. године на Сребрном језеру. Такође у том периоду планира се организовање школе скијања на води, школе пливања, школе роњења, школе једрења, школе веслања. Крајем јуна и почетком јула планира се учествовање на „Веселом спусту на Ибру“. У 2002. години клуб ће организовати рентирање чамаца, скутера и шетних бродова, летење падобраном уз помоћ глисера, практичну обуку кандидата за полагање испита за управљање моторним чамцима, привез за пловила (чамце и јахте) у марини клуба.

image_pdfimage_print