Свака прича о спортском животу у општини Велико Градиште наводи и на констатацију да се на прсте могу избројати градови који имају овако бројан и разноврстан спортски живот.

На територији општине раде 42 спортска удружења и клуба.

Јавна установа “Спортски центар Велико Градиште“ основана је Одлуком Скупштине општине Велико Градиште од 19.11.2008. године, а регистрована је за обављање делатности и послова од посебног друштвеног интреса из области спорта и физичке културе. Добијањем спортских објеката и непокретности на управљање, Установа је прихватила одговорност и обавезу да преузме примарну функцију у унапређењу и развоју спорта у општини кроз обезбеђење услова за бављење спортом где се пре свега мисли на финансијске и техничке услове које може обезбедити као директни корисник општинског буџета.

Спортски савез општине Велико Градиште је самосталан, добровољан, невладин, неполитичан и непрофитан територијални спортски савез за општину Велико Градиште. У Спортски савез општине Велико Градиште удружују се организције у области спорта са територије општине Велико Градиште.

СПОРТСКА УДРУЖЕЊА И КЛУБОВИ

Национални веслачки центар

ГРАДИШТАНСКИ ОЛИМПИЈЦИ

Миодраг Митић, одбојкаш, 6. место на XXII ОИ 1980. – Москва, Совјетски Савез,

Владимир Трифуновић, одбојкаш, 6. место на XXII ОИ 1980. – Москва, Совјетски Савез,

Славица Ђукић, рукометашица, злато на ОИ у Лос Анђелесу 1984. године, у Сеулу 1988. наша репрезентација je била четврта. За репрезентацију Аустрије играла је на Олимпијским играма у Барселони 1992, заузевши 5. место

Слободан Боба Ковач, одбојкаш, 3. место на XXVI ОИ 1996. – Атланта, САД и 1. место на XXVII ОИ 2000. – Сиднеј, Аустралија,

Михајло Митић, одбојкаш, 9. место на XXX ОИ 2012. – Лондон, УК

image_pdfimage_print