директорка Сања Станковић

тел. 012/661-179

web:kcvg.org

Kултурни центар општине Велико Градиште, установа у области културе, основана је и почела да ради 01.01.1999. године. Носилац је развоја културно-уметничког стваралаштва општине Велико Градиште. Својим радом Културни центар је успео да окупи велики број заљубљеника и поштовалаца лепе мисли, писане речи и уметницко-сценског израза, од најмлађег до најстаријег узраста.

Они, на које је Културни центар највише поносан, који су га најверодостојније представили, јесу чланови ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“ и глумци Позоришта „Жанка Стокић“ – добијајући признања лауреата квалитетних окружних смотри и фестивала.

Културни центар је и организатор Музичког фестивала „Царевчеви дани“ који је посвећен барду традиционалне народне музике, виртуозу на виолини и дугогодишњем шефу народног оркестра Радио Београда, Властимиру Павловићу Царевцу, који је рођен у оближњем селу Царевцу, удаљеном 12 км од Великог Градишта, а добар део свог живота провео је у Великом Градишту.

Културни центар је на својој сцени у Великом Градишту омогућио извођење врхунских позоришних и музичких представа и истакнутих српских уметника. За све што је до сада учинио, а што ће сигурно и убудуће чинити за развој културе у општини Велико Градиште, установа Културни центар је 2003. године награђена престижном „Општинском наградом“.

image_pdfimage_print