При изради Нацрта Одлуке о буџету за 2019.годину, Одељење за финансије је у оквиру транспарентности буџета , као и укључивања јавности осмислило радионицу у којој су главно учешће узели малишани из OШ „Иво Лола Рибар„ из Великог Градишта.

 Желели  смо да чујемо шта је то што наши основци сматрају да је потребно овом граду и шта је то што би они желели да се уради у наредном периоду.

Дечије идеје су да се уреди парк, да се обезбеди још нека играчка у истом, да се поставе кућице за птице, да се оплемени  библиотека у оквиру школе, па и да се отвори зоолошки врт.

Креативних  замисли  деце је јако пуно, али добар део њих је и могуће реализовати и нашле су се у буџету за 2019.годину. најинтересантија је била замисао Милице Благојевић из Основне школе „Иво Лола Рибар„ из Великог Градишта да се поставе кућице за птице на дрвету у градском парку.

Одељење за финансије општине Велико Градиште спровело је низ радионица са ученицима трећег разреда Средње школе „Милоје Васић“.

Радионице су биле усмерене на то да деца разумеју како се пуни општинска каса, на шта и како се троши буџетски новац, као и да дају предлоге шта сматрају да је потребно да се уврсти у буџет за наредну годину.

По завршеним радионицама, ученици су дали 34 предлога пројеката/идеја шта они сматрају да је неопходно урадити на територији општине Велико Градиште. Службе су обрађивале све предлоге пројеката и дали своје коментаре у смислу да ли је оправдано, потребно, да ли је у нашој надлежности и слично. На основу анализе изабрана су два пројекта чији ће предлагачи бити награђени, један пројекат је планиран Одлуком о буџету за 2019.годину, а за други пројекат нису потребна финансијска средства.

Пројекат „Постављање пластичних седишта на трибинама на полигону„  је реализован у току септембра месеца 2019.годнеа  написали су га:

  • Милош Попић,
  • Лазар Лазаревић,
  • Алекса Савић,
  • Бранко Драгићевић и
  • Петар Миловановић.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ

image_pdfimage_print