06.08.2019 – Презентација на “Пасуљијади“

Као што је 6.8.2019.године најављено Саопштењем председника општине Велико Градиште, радна група за израду Нацрта Одлуке о буџету општине Велико Градиште за 2020.годину започела је, под слоганом „БУЏЕТСКА КАСА – ТВОЈЕ ПРАВО ГЛАСА“, активности, од којих је један од битних циљева укључивање заинтересованих грађана, предлозима и сугестијама рационалном и функционалном планирању и усмеравању буџетских средстава наше општине, у интересу свих грађана. На одржаној Манифестацији „Пасуљијада“, 10.8.2019.године, постављен је штанд на коме су чланови радне групе, у непосредном контакту са грађанима, одговарали на сва постављена питања, саслушали све похвале и примедбе, уважавајући њихову добру вољу да буџет општине у 2020. години буде планиран по препознатљивим потребама грађана, са циљем укључивања грађана у ефикасно и економично проналажење капиталних решења за нашу заједницу.

Грађанима је том приликом радна група делила информативни Билтен бр. 1, на основу кога су упознати са реализацијом планираних средстава у 2018.години, као и анкетни листић како би, активним укључивањем у избор понуђених предлога, допринели да се приоритетне потребе грађана планирају и реализују буџетом у наредној години.

Осим тога, подељен је и Упитник за прикупљање идеја грађана, који треба да представља пут рационалног планирања у складу са потребама грађана, с обзиром да новац у буџету наше општине представља средства свих грађана и они имају право, као и обавезу пред будућношћу, да учествују у одлукама о њиховом трошењу и улагању у приоритете.

Све што се у суботу увече нашло на штанду, већ се налази и на сајту општине, тако да они који нису били са нама, уколико су заинтересовани, могу и на овај начин да виде о чему се ради и дају свој допринос будућим активностима у нашој заједници.

Овом приликом најављујемо још оваквих дружења на територији целе наше општине, све до средине септембра месеца.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ

image_pdfimage_print