12.09.2019. – Радионице са средњошколцима

Одељење за финансије општине Велико Градиште спровело је 12.09.2019. године три радионица са ученицима трећег разреда Средње школе „Милоје Васић“.

Радионице су биле усмерене на то да деца разумеју како се пуни општинска каса, на шта и како се троши буџетски новац, као и да дају предлоге шта сматрају да је потребно да се уврсти у буџет за наредну годину.

На самим радионицама је било доста питања али и закључака од стране ученика, што показује да одлично разумеју како функционише начин прикупљања буџетских средстава као и намена трошења истих.

Средства за пројекат „Постављање пластичних седишта на трибинама на полигону„ које је пришле године на истим оваквим радионица предложен су планирана Одлуком о буџету за 2019. годину и сам пројекат је већ реализован.

Одељење за финансије се захваљује на сарадњи свим ученицима, а свим професорима и директору школе захваљујемо се на разумевању и учешћу у овом пројекту и надамо се да ћемо ове године имати још више предлога и активнијег учествовања свих ученика.

Све предлоге пројеката који буду пристигли разматраће надлежна Одељења Општинске управе и дати своје коментаре о изводљивости пројеката.

image_pdfimage_print