Спроведене радионице са основцима

Већ дужи низ година Одељење за финансије Општинске управе општине Велико Градиште у оквиру јавне расправе за Нацрт буџета реализује низ радионица и дешавања. Све то, заједно са Одељењем за финансије, спроводи Радна група за праћење и извештавање програма, програмских активности и пројеката и израде буџета. Радну групу чине осим радника Општинске управе и директори и радници поједних установа као и привредници.

Да је све ово до сада давало резултате говори и прва награда коју је наша локална самоуправа освојила у оквиру транспарентности и укључивања јавности у процес израде Нацрта одлуке о буџету.

Настављајући добро утабаном стазом, Радна група је и ове године спровела низ радионица са основцима из све три школе на територије наше општине.

Уз одличну сарадњу са просветним радницима, а уз помоћ „Друштва учитеља општина Велико Градиште и Голубац„, задат је задатак на тему „Шта недостаје мом месту да бих био срећнији„.

Стигло је прегршт радова у виду цртежа, састава, песмица и Радна група је издвојила најзанимљивије, који су били изводљиви да се уврсте у буџет за наредну годину.

Као награду за ученике основних школа чији су радови изабрани, за њихов труд, рад и вољу за укључивање у израду буџета, локална самуправа је организовала вожњу бродом Дунавом од Сребрног језера до Рама где су посетили и Рамску тврђаву.

На овај начин је још једном до изражаја дошла одлична сарадња локалне самаоуправе преко Радне групе, како са основним школама тако и са Друштвом учитеља, а све у циљу што већег укључивања јавности у процес израде Нацрта одлуке о буџету као и транспарентности.

Највише предлога је било да се уради клизалиште у нашем граду те ће се жеља наших најмлађих учесника у изради буџета и испунити.