Удаљеност од центра Београда до Великог Градишта и Сребрног језера је 115 километара. Ово растојање се  најлакше и најбрже прелази ауто путем Београд-Ниш.

Pozarevac

На 63. километру од Београда са ауто пута се скреће десно ка Пожаревцу. Обратити пажњу јер се ово скретање налази одмах после скретања ка Смедереву.

Pozarevac-vgradiste-kostolac

Након петнаестак километара вожње овим магистралним путем, пре уласка у центар Пожаревца, скреће се десно на обилазницу око града код путне табле Велико Градиште, Костолац.

Veliko-gradiste-ram

Обилазницом се вози десетак километара, прелази се мост преко реке Млаве и наставља даље поред села Братинац. На раскрсници постоји табла Велико Градиште 28 километара. Наредних 6 километара пут води кроз Стиг.
Следе села Сираково, Мајловац, Ђураково-Поповац, Тополовник и Кумане. Од изласка из Кумана до табле Велико Градиште, вози се још 4 километра.

Srebrno-jezero

Само 300 метара после путне табле Велико Градиште, налази се путна табла која вас обавештава да се лево скреће ка Сребрном језеру.
Од центра Београда до Сребрног језера, уз поштовање свих ограничења брзине на путу, потребно је највише 1 сат и 30 минута вожње.

Arriva

image_pdfimage_print