Одржан 17. међународни шаховски турнир Silver Lake Open 2024

Шаховски турнир Silver Lake Open 2024 одржан је 17. пут на Сребрном језеру, од 23. до 30. јуна.

Први потез повукао је заменик председника општине Велико Градиште Недељко Васић који је, такође, и затворио турнир, доделивши награде са директором Слободаном Ђукићем.

Турнир је одржан у две категорије – А  за најаче играче и Б за слабије рангиране играче. На А турниру је учествовало 18 играча, на Б турниру 130 и блиц турниру 74 – укупно 222 играча из 10 земаља: Индија, Казахстан, Румунија, Русија, Србија, Турска, Аустрија, Холандија, Монголија и Азарбејџан, а судило је пет судија.

Победник А турнира је шахиста из Индије, Bhattacharyya Soham. Друго место заузео је играч из Холандије, Elgersma Onno. Треће место је заузела  шахисткиња из Монголије Khuslen Erdenebayar.

Победник Б турнира је играч из Аустрије Belke Frank. Друго место освојио је турски играч Tutuncu Ali, а треће играч из Монголије Yeruultei Batbaatar.

Победник блиц турнира је играч из Русије Dvalishvili Pavel. На другом месту се нашао играч из Монголије Agibileg Uurstsaikh, а на трећем Марковић Зоран из Србије, Велико Градиште.

Турнир је уживо преношен преко пет најпосећенијих шаховских сајтова широм света, међу којима и Индијског шаховског сајта с преко девет милиона корисника.

Поред спортског, овај турнир имао је и туристички карактер јер је током седам дана на Сребрном језеру боравило око 500 гостију остваривши преко 3.500 ноћења.

image_pdfimage_print