У Великом Градишту одржана свечаност поводом доделе награда најуспешнијим ученицима

Данас је у Великом Градишту одржана свечаност поводом доделе награда најуспешнијим ученицима и њиховим наставницима у управо завршеној школској години.

Више од две деценије, већ традиционално, општина Велико Градиште на овај начин одаје заслужено признање најбољима – за ентузијазам, труд и успех који су током школовања постигли, а што су потврдили и њихови резултати.

Међу ученицима свих школа ове године је 36-оро добитника дипломе “Вук Караџић“, од којих четворо ђака генерације.

Ђаци ове општине освајају висока места и на републичким такмичењима. Признања су стигла за пет првих, два друга и три трећа места из области знања и спорта, а награду су примили и наставници заслужни за њихов успех. Такође, награђена су и два најбоља студента са територије ове општине.

Локална самоуправа сталним и квалитетним улагањем у образовање обезбеђује повољне услове како би ученицима олакшала школовање и пут до успеха који није лак, али уз подршку може да буде занимљив па и забаван.

Присутнима и награђенима уз честитке се обратио председник општине Велико Градиште Драган Милић.

“Задовољство ми је сваке године у ово време, кад дође овај дан, да се сретнемо и да на неки начин оценимо шта се догађало у протеклој години. Верујте, и ја сам поносан на вас, поносан сам на ваш успех, на рад наших школа и то често истичем јер мислим да једна мала општина по броју станвоника, по мени има веома добру просвету. Почев од дечјег вртића где нема деце која чекају на упис, где имамо спортску халу за најмлађе, до основних школа које пружају изванредне резултате, до ово прелепе гимназије, у коју сам и ја некад ишао, а успех ђака ове школе је такође величанствен, и то је оно што треба наградити.“, рекао је Милић.

Он је подсетио и на почетке подршке школама и ђацима када је процењено да је улагање у просвету, у образовање, не инвестиција, како је рекао, већ најбоља инвестиција која ће кад-тад да се врати.

“Верујте ми, децо, учите, будите добри људи, знање мора да дође до изражаја. Ми ћемо и даље да награђујемо успех. Ове године смо се определили да из буџета издвојимо средства за каарте за превоз ученика средњих школа, да се купују књиге за прваке, а догодине, надам се и до четвртог разреда основне школе, ужину и тако даље. Оно што је најважније, то је улагање у услове да деца имају што квалитетнију наставу.“, рекао је председник, честитајући свима, уз поруку да се увек сете одакле потичу и свој град представљају на најбољи начин где год се нађу.

Честитке ученицима, њиховим наставницима и менторима упутила је и Данка Николић, руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове, задужена за област основног и средњег образовања.

“Својим трудом и посвећеношћу постигли сте заиста  велики успех због чега смо веома поносни на вас.“, истакла је Николићева, додавши да општина улагање у образовање схвата као инвестицију која ће додатно подстаћи ученике и студенте да наставе да, својим иузузетним успесима, граде даљи пут у образовању, пут кроз живот.

У име награђених обратила се ученица Силвестра Денић, ђак генерације Средње школе “Милоје Васић“ – смер Гимназија.

“Велика ми је част што вам се данас обраћам као ђак генерације. На почетку бих желела да се у име свих награђених ученика захвалим општини Велико Градиште која сваке године препознаје наш труд и залагање.“.

Она је истакла да је веома поносна што је била ученик Средње школе која по квалитету и знању парира и већим школама, а што показују и остварени резултати.

Силвестра је захвалила и свим професорима који имају удела у успеху ђака као и осталим запосленима на уложеном труду, стрпљењу, разумевању и подршци, а напослетку и својој породици, док је својој генерацији пожелела пуно успеха у годинама које следе.

Данас су ђаци генерације награђени ваучерима за куповину техничке робе у износу од 40.000 динара, а њихове слике биће истакнуте на градским билбордима. Ваучерима за куповину техничке робе награђени су и ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима из области знања и спорта и то – за прво место у висини од 40.000, за друго 30.000 и за треће место од 25.000 динара.  Комплетима спортскe опремe већ су награђени ђаци и професор Средње школе који су освојили прво место на републичком такмичењу у одбојци, како би се припремили за светско такмичење, а данас су примили разлику награде у новцу. Такође, њима су припашле и сезонске карте за “Силвер лејк“ аква-парк.

И наставници чији су ученици постигли успех награђени су, сходно освојеним местима, са по десет, седам и пет хиљада динара.

Новчане награде добила су и два најбоља студента из ове општине и то за прво место 30, а друго 20 хиљада динара.

Носиоци дипломе “Вук Караџић“ примили су по 5.000 динара, а као трајна успомена на овај дан ученицима и наставницима остаће књиге с посветом.

Овом приликом, председник Милић уручио је директорки Музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца Каролини Спречаковић акустичну гитару за Одељење у Великом Градишту на чему му је, у име читавог колектива, захвалила као и на досадашњој подршци Школи.

Читаву церемонију доделе награда музичким извођењем увеличали су ученици Школе за основно и средње музичко образовање “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца – одељења у Великом Градишту Илија Пајкић, на клавиру, и Ђорђе Марковић, на хармоници.

СПИСАК НАГРАЂЕНИХ

 

image_pdfimage_print