Обавештење о неповољном утицају најављених временских услова

Републички хидрометеоролошки завод је издао упозорење за подручје Србије на грмљавинске непогоде, за уторак 25. и среду 26. јуна.

Очекује се веома нестабилно време са интензивним пљусковима са грмљавином, јаким олујним ветром у зони пљуска и локалном појавом града, уз напомену РХМЗ-а да је тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода унапред тешко одредити.

С обзиром на  прогнозу која предвиђа грмљавинске непогоде са пљусковима и градом као и већом количином падавина, ради се о временским појавама, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по безбедност људи и животиња.

Моле се грађани да буду обазриви, свесни ризика и редовно информисани о детаљима очекиваних метеоролошких услова као и да прате савете које дају надлежне државне службе.

С обзиром на најављено, може се очекивати изазивање тешкоћа у урбаним срединама, проблеми у саобраћају и транспорту, одлагање већ планираних пољопривредних активности као и ризик од удара грома, што може довести до проблема у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризика од иницирања појаве ватре, проблема у телекомуникацијама. Могућа је штета на имовини и повређивање људи.

image_pdfimage_print