11ТРИ Сребрно језеро триатлон 2024 – Првенство Србије у олимпијској дистанци

Отворено првенство Србије у триатлону одржаће се 2. јуна 2024. године на Сребрном језеру, са почетком у 10 часова. У организацији спортског удружења 11ТРИ и под покровитељством општине Велико Градиште, Спортског савеза Веико Градиште и Министарства спорта Републике Србије – Српски триатлон, Сребрно језеро ће и ове године угостити најбоље српске триатлонце и госте из Румуније, Грчке, Русије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, С. Македоније, Словачке и Уједињењих арапских емирата.

Поред олимпијског, такмичари ће се у оквиру 11Три Олимпијског триатлона на Сребрном језеру представити и у спринт триатлону, као и кроз компанијске штафете чија популарност широм планете константно иде узлазном путањом.

Старт је са обале, плива се 1,5км у мирној језерској води. Бициклистички сегмент је на равном асфалтном путу у дужини од 40км. Тркачки сегмент у дужини од 10км је на претежно равном асфалтном путу.

Поред првенства Србије у олимпијској дистанци, на Сребрном језеру ће се одржати и Европски јуниорски куп – квалификационе трке 1. јуна и финале – 2. јуна, са почетком у 8 часова.

Трка на Сребрном језеру, које ће по пети пут бити домаћим триатлонцима, празник је спорта за све љубитеље триатлона и прилика да одмере своје снаге и уживају у природним лепотама и гостопримству овог краја.

У циљу безбедне организације и реализације трке, планирана је обустава саобраћаја, према следећем распореду:

1. jун 2024. године, у времену од 8.00 до 14.00 часова:

  • Језерска улица, од Марине Силвер Лејк до раскрснице пут ка Острову;
  • Пешачко бициклистичка стаза од Језерске улице до Градиштанске улице.

2. јун 2024. године:

  • Језерска улица, од Марине Силвер Лејк до раскрснице пут ка Острову, у времену од 7.00 до 17.40 часова;
  • Језерска улица, од раскрснице пут ка Острову до 500м пре Затоњске бране, у времену од 9.30 до 12.40 часова;
  • Пешачко бициклистичка стаза од Језерске улице до Градиштанске улице у времену од 7.30 до 17.40 часова.

Извор и фото: Спортско удружење 11три

??????????

image_pdfimage_print