У Великом Градишту oдржано општинско такмичење „Пажљивкова смотра 2024“

У Великом Градишту, у понедељак 22. априла, у ОШ ,,Иво Лола Рибар” одржано је општинско такмичење из познавања саобраћаја за ученике првог и другог разреда основних школа “Пажљивкова смотра 2024“.

Oрганизатори такмичења су Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Велико Градиште. Жири су чинили заменик председника општине и, уједно, председник Савета Недељко Васић, заменик председника Скупштине и заменик председника Савета Слађан Марковић и припадник Полицијске станице Велико Градиште.

Циљ ове акције је формирање исправних ставова о безбедном учешћу у саобраћају код деце, на њима допадљив начин, кроз игру, дружење, такмичења кроз које они усвајају нова и утврђују стара знања о саобраћају.  За све учеснике су обезбеђени поклони и  награде како би деца стекла осећај да се њихов труд вреднује.

Најбоље пласиране екипе првог и другог разреда биле су из ОШ „Иво Лола Рибар“ Велико Градиште са освојеним 1. местом, ОШ „Вук Караџић“ Мајиловац на 2. месту и ОШ „Миша Живановић“ Средњево чији су ђаци освојили 3. место.

Ове  екипе представљаће општину Велико Градиште на регионалној смотри.

Организатор је честитао свим Пажљивцима на резултатима и показаном знању из саобраћаја.

image_pdfimage_print