Пријем малишана победника 11. Дечјих олимпијских игара

Председник општине Велико Градиште Драган Милић примио је данас предшколце ПУ “Мајски цвет“ који су на 11. Дечјим олимпијским играма, одржаним у Петровцу на Млави, освојили прво место.

Пријему су присуствовали и заменик председника општине Недељко Васић, директорка Предшколске установе Милена Митић и васпитачице предшколаца победника.

“Чуо сам и видео да сте ви прави шампиони.“, поздравио је предшколце председник, предложивши им да се фотографија победничке екипе постави и на градске билборде да, како је рекао, “град види ко су мајстори“.

Он је малишанима и њиховим васпитачицама, директорки и родитељима честитао на победи подсетивши да је Градиште град спорта и да ће и они бити будући одбојкаши или фудбалери, али и да, поред успеха у спорту, морају да уче и буду добри ђаци.

Тим ПУ „Мајски цвет“ чинило је петоро дечака и пет девојчица из група „Хајди“ и „Петар Пан“, а такмичење се одвијало у неколико дисциплина – трчање са штафетом, воз, скакање у џаку, полигон и рибарско село. У конкуренцији од девет екипа из региона они су показали борбеност, упорност, спремност и тимски дух и, уз значајну подршку своје установе и родитеља, стигли до првог места освојивши златни пехар.

Малишани ПУ Мајски цвет већ су освојили златни пехар пре тачно 10 година па је овогодишњи успех био ишчекиван читаву деценију и утолико вреднији.

Иначе, Вртић има и нову, модерно опремљену спортску салу за тренинг и вежбу најмлађих и за очекивати је да у град спорта стигне још заслужених медаља и пехара.

image_pdfimage_print