Председник примио средњошколце – прваке Србије у одбојци

Председник општине Драган Милић примио је данас одбојкашку екипу и професора Средње школе “Милоје Васић“ Велико Градиште који су на 12. Олимпијским спортским играма ученика Србије, у организацији Савета за школски спорт Србије, освојили прво место чиме су се квалификовали за светско школско првенство.

Пријему су, поред сарадника председника, присуствовали и директорка ове школе Весна Новковић као и представници Спортског савеза Велико Градиште и Одбојкашког клуба ВГСК.

Упутивши искрене честитке ученицима Михајлу Милошевићу, Филипу Кљајићу, Ђорђу Карановићу, Лазару Пауновићу, Луки Поповићу, Ђорђу Петровићу, Александру Дрндаревићу, Милану Алексићу, Вељку Јовановићу и Милану Ћирковићу, њиховом професору и тренеру Дејану Милановићу, директорки и професорима Школе, родитељима ученика, Спортском савезу и Клубу, председник је пожелео да и на светском првенству постигну овакав успех.

“Као и увек када примамо спортисте, децу – то је једно од највећих задовољстава“, рекао је, подсетивши да је, на оближњем спортском полигону, пре педесетак година, како је рекао, “посејано семе одбојке у Градишту“ из чега је израсло “дрво које више нико не може да сруши“.

Он је подсетио и на ОК ВГСК који одлично ради, али и на освојена првенства у бившој Југославији, због чега је 80-их година прошлог века изграђена прва спортска хала у Великом Градишту када се играла Лига шампиона и побеђивала Звезда, Партизан, загребачки Динамо и други.

“Наш клуб добро ради, има резултате, и – што је за мене најважније, сва деца која играју у Клубу су деца из Градишта“, рекао је нагласивши да се то наставља и у школском спорту где је постигнут изузетан разултат и где се успеси ређају један за другим.

Школска екипа је првак Србије у одбојци по седми пут, а по трећи пут ће представљати Србију на светском првенству са кога су 2018. из Чешке донели бронзу – прву медаљу за Србију освојену на светском школском такмичењу у мушкој одбојци.

Милић је истакао и да је било врло извесно да се првенство организује у Великом Градишту, што је изостало због мањка смештаја за све репрезентације.

Директорка Новковић је овом приликом захвалила општини, а пре свега председнику, који, рекла је, препознаје успех, мотивише и награђује ђаке и помаже да из године у годину освајају све веће успехе, уручивши му фотографију победничке екипе на чему јој се придружио и професор Милановић.

Њихова фотографија већ краси и билборде у граду, а поред опреме за учешће на светском првенству – тренерке, дреса са шортсем, патика, ранца и две лопте за тренинг, младим спортистима следују и вредне годишње награде за најбоље ученике. Опрему ће, такође, добити и петоро њихових школских другова који ће им се придружити на првенству у Београду.