Oбавештење: Субвенционисанa куповинa нових возила која имају искључиво електрични погон

Влада Републике Србије усвојила је Уредбу о условима и начину спровођења субвенционисане куповине нових возила која имају искључиво електрични погон.

Право на субвенционисану куповину тих аутомобила имају физичка и правна лица, као и предузетници, а захтеви се подносе Министарству заштите животне средине до 31. октобра ове године.

Субвенције предвиђене за куповину електричног мопеда или лаког трицикла износе 250 евра у динарској противвредности, електричног мотоцикла, мотоцикла са бочним седиштем, тешког трицикла, лаког и тешког четвороцикла 500 евра, док је највећи износ предвиђен за електрична путничка возила са највише девет места за седење и електрична теретна возила чија је највећа дозвољена маса до 3,5 тоне и износи 5.000 евра у динарској противвредности.

До субвенције за куповину возила потребно је проћи кроз шест корака. Захтев се подноси лично на писарници, или поштом. Уколико је документација комплетна, приступа се изради решења о додели субвенције. Подносилац ће бити позван да преузме решење. Решење се предаје продавцу возила или лизинг кући.

Захтев за субвенционисану куповину новог возила у складу са овом Уредбом можете преузети овде.