Обавештење о извођењу гађања из пешадијског наоружања и вежбе са бојним минско-експлозивним средствима (МЕС) за фебруар

Јединице Војске Србије изводиће гађањa и вежбе са бојним минско-експлозивним средствима на Војном комплексу “Пескови“, рејон села Кусиће (општина Велико Градиште), који захвата објекте: Коларница – Кошеви – Орнице – Доњи пескови  – Саднице – Топоље дана 04, 05, 06, 08, 09, 10, 11, 22, 23. и 26.02.2024. године.

Забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега у означеном простору у наведеним данима.

Полигонски – стрелишни простор у којем ће се изводити гађање биће обележен црвеним барјачићима и таблицама са натписом “НЕ ИДИ ДАЉЕ – ГАЂА СЕ“ и “НЕ ИДИ ДАЉЕ – МИНЕ“ и обезбеђен стражарима.

У наведеним данима забрањен је боравак у означеном простору и најстроже забрањено свако прикупљање и дирање нераспрснутих пројектила и неексплодираних минско-експлозивних средстава и њихових делова  јер је опасно по животПри наиласку на такав пројектил свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу команду Војске Србије (Команда ЦО КоВ или дежурни ВК “Пескови“).

Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирaњем нераспрснутих пројектила и њихових делова.

Све информације о реализацији гађања могу се добити у Команди ЦО КоВ у Пожаревцу или код управника Стрелишта у селу Кусиће. Контакт телефон 012/666-976.

Извор: Центар за обуку копнене војске Пожаревац

image_pdfimage_print