Пријем за Стефанију, прву бебу рођену у 2024. години

Председник Привременог органа општине Велико Градиште Драган Милић примио је данас родитеље прве бебе са територије ове општине рођене у 2024. години.

Ања и Данијел Јовић ћеркицу Стефанију, која им је друго дете, добили су баш на Бадњи дан.

Председник је овом приликом породици пожелео добро здравље, али и још једну принову.

Новорођенче је на поклон добило златник и пакет за негу беба док је за родитеље локална самоуправа обезбедила низ погодности којима помаже породицама са децом и рађању беба.

За новогодишње празнике општина је деци у граду и селима поделила око 1.000 пакетића, а отворено је и клизалиште са разним забавним активностима.

Како је подсетио председник, ове године општина је по први пут поделила уџбенике првацима, а осим за ученицике основних школа бесплатан превоз обезбеђен је и средњошколцима. Бесплатни су и вртић за треће и наредно дете и вантелесна оплодња, а најбољим ђацима обезбеђене су стипендије и награде.

Уз општину и држава издваја помоћ за свако друго дете од 324.772 динара кроз 24 месечне рате док је тај износ за треће дете скоро два милиона подељен на 121 месечну рату. Поред овога, родитељи за друго и треће дете добијају око 120.000 динара по беби.

Поред сарадница председника ПО пријему су присуствовале и патронажне сестре Дома здравља.

image_pdfimage_print