Председник Милић потписао уговоре о финансирању спортских организација

Председник Привременог органа општине Драган Милић данас је са спортским удружењима потписао уговоре о финансирању годишњих програма организација у области спорта са седиштем на територији општине Велико Градиште за 2024. годину.

Како би се омогућило нормално функционисање, општина континуирано развија спортску инфраструктуру.

Ове године из буџета је за спорт опредељено око 65 милиона динара, односно 6,75 одсто, што је више од постотка Европске уније, али и осталих општина и градова у Србији, изјавио је председник Милић.

У протеклом периоду изграђена је спортска хала са комплетном опремом и теретаном на Сребрном језеру, фудбалске свлачионице у граду, постављени терени за баскет на Сребрном језеру и уређени терени за бич волеј на плажи, у градском парку уређен је терен за мале спортове као и полигони у Печаници, Мајиловцу и Макцу, а у граду постављени ЛЕД рефлектори на помоћном терену, у укупној вредности од око 250 милиона динара.

Такође, Милић је потврдио да ће локална самоуправа, као и до сада, подржати све клубове и пружити максималну помоћ код отварања нових.

Он је најавио планирано уређење постојећих терена, покривање терасе у хали на Сребрном језеру где се очекује и изградња спортског центра са два фудбалска терена, а у граду покривање терена вештачком травом и сређивање трибина.

Уговори су потписани са 31 организацијом за 38 програма, а о условима и спровођењу конкурса потписницима уговора обратио се директор Спортског центра Велико Градиште Саша Бранковић.

image_pdfimage_print