Министар Гашић положио камен темељац за нову ватрогасну станицу у Великом Градишту

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић положио је данас у Великом Градишту, заједно са начелником Сектора за ванредне ситуације, помоћником министра Луком Чаушићем и председником Привременог органа ове општине Драганом Милићем, камен темељац за нову ватрогасну станицу.

Полагању су се прикључили и начелник Управе за ватрогасно спасилачке јединице Недељко Гагић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Пожаревцу Стојан Макић, начелник Полицијске управе Пожаревац Дарко Пајкић, командант ВСБ Пожаревац Никола Микић и командир ВСО Велико Градиште Ненад Милићевић.

Поред председника, догађају су присуствовали и чланови Привременог органа општине Владимир Штрбац и Слађан Марковић.

Како је овом приликом најавила Јасмина Штрбац, руководилац Одељења за локални економски развој Општинске управе општине Велико Градиште, реализација пројекта изградње нове станице допринеће бољем реаговању, већој безбедности и бољој интервенцији када до пожара и евентуалних ванредних ситуација дође.

“Овај пројекат јесте и резултат добре сарадње локалне самоуправе, надлежног министарства и Владе Републике Србије. Ми, као јединица локалне самоуправе, првенствено се захваљујемо господину Гашићу, министру унутрашњих послова, Влади РС, премијерки и председнику Републике на указаном поверењу и на подршци коју су дали, како за изградњу овог објекта тако и за инфраструктурне пројекте које су подржали на територији општине Велико Градиште“, рекла је Штрбац.

Инвеститор радова је Министарство унутрашњих послова, а завршетак изградње Ватрогасне станице очекује се крајем јануара 2024. године.