Додељена новогодишња помоћ за тешко оболелу децу

У претпразничној атмосфери, уз јелку и Деда Мраза, представници општине Велико Градиште данас су деци оболелој од тешких болести доделили новчану помоћ за лечење и слатке новогодишње пакетиће.

Родитеље и децу примили су у свечаној сали Скупштине општине члан Привременог органа Слађан Марковић, директорка Центра за социјални рад Сузана Ђорђевић и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Данка Николић.

“Општина Велико Градиште је решила, већ неколико година уназад, да смањи неке трошкове који нису баш толико потребни, неког рекламног материјала, прапагандног – новогодишњег, и да тај новац, који није мали, да тим новцем дарује вас и вашу децу.“, рекао је Марковић честитајући празнике деци и родитељима и у име председника Привременог органа Драгана Милића.

Он је подсетио да им локална самоуправа стоји на располагању и убудуће, не само кад је Нова година, већ  и за све што је потребно јер је брига о деци најважнија.

Висина једнократне новчане помоћи износи 20.000 динара и уручена је родитељима из 30 породица са територије општине Велико Градиште како би им олакшала негу и лечење деце.

image_pdfimage_print