Потписан уговор за економско оснаживање избеглица са Комесаријатом за избеглице и миграције

У Београду је потписан уговор о сарадњи између општине Велико Градиште и Комесаријата за избеглице и миграције РС у вези расподеле средстава намењених економском оснаживању избеглица које живе на територији ове локалне самоуправе.

Помоћ за ову намену опредељена је за 44 јединице локалне самоуправе у укупном износу од 88.500.000 динара, од чега је општини Велико Градиште припало 675.000 динара, а за реализацију активности општина ће из сопствених средстава обезбедити још 75.000 динара.

Ова средства додељена су бесповратно, с наменом да буду искоришћена искључиво за набавку и прибављање мањих пољопривредних машина и опреме или основног стада за започињање пољопривредне делатности или алата и опреме за обављање занатских услуга најугроженијим породицама избеглица, с тим да додељени износ не може бити већи од 250.000 динара по породичном домаћинству.

Корисници помоћи могу бити избегла лица која имају пребивалипте на територији општине Велико Градиште, којима је помоћ неопходна у циљу економског оснаживања  и која испуњавају прописане услове и мерила за избор корисника који ће бити објављени у јавном позиву.

По овлашћењу председника Привременог органа, Уговор је потписала Весна Милановић, руководилац Одељења за оппту управу Општинске управе Велико Градиште.

Фото: Комесаријат за избеглице и миграције

image_pdfimage_print