Награђени најбољи радници поводом Дана ватрогасно-спасилачких јединица и Дана просветних радника

Поводом обележавања Дана ватрогасно-спасилачких јединица и Дана просветних радника, у општини Велико Градиште данас је уприличен традиционални пријем за запослене који су у протеклој години остварили изузетне резултате у раду.

Најуспешније раднике градиштанских установа примио је председник Привременог органа општине Драган Милић са сарадницима који им је, овом приликом, уручио пригодне новчане награде.

Обраћајући се просветним радницима, председник је нагласио колико је њихов посао и тежак и значајан и леп.

“Ви од деце, од оних најмањих, од шест месеци, у вртићу, преко основне, средње, музичке школе, факултета… направите људе и од тога нема већег успеха. На неки начин, циљ нам је да нас та деца превазиђу.“, рекао је Милић.

Он је изразио задовољство радом образовних установа, подсетивши да дечји вртић, као један од најбољих у Србији, има одељење за најмлађе од шест месеци, спортску халу, нема чекања на упис или је то, повремено, веома мали број.

И школе, рекао је, постижу респектабилне разултате, и тим поводом најавио нова улагања у образовне установе до краја године, у висини од шест-седам милиона, као и нове пројекте.

Милић је нагласио да је општина поставила за циљ да у унапређење наставе улаже још више како би ђаци имали што боље услове за рад иако већ постижу одличне резултате, што показују и разне контроле као и уписи ученика у средњу школу и најтеже факултете.

Подсетио је и да општина улаже много како би им олакшала школовање, од бесплатног превоза за средњошколце, ужине за основце, стипендије за студенте, опремање школе музичким инструментима и бројне друге погодности, најавивши и нови простор за одељење Музичке школе у Великом Градишту.

Такође, у плану је и изградња новог Ватрогасног дома како би се обезбедили бољи услови за рад на превенцији ризика од пожара и незгода. Председник је нагласио да су припадници ватрогасне службе увек били приправни када је требало – током короне, приликом пожара, саобраћајних несрећа, српречавања ширења опасних материја и у разним другим ситуацијама, упутивши им велику захвалност за ангажовање.

У име свих установа, на урученим наградама је захвалио директор ОШ “Иво Лола Рибар“ Драган Мандић, речима да их то, уједно, обавезује да буду још бољи.

Ове године награде су додељене професоркама Латинског језика Наташи Стевић и Музичке културе Надежди Цветковић из Средње школе “Милоје Васић“, наставницама Музичке културе Марији Ивковић и разредне наставе Слободанки Савић из ОШ “Иво Лола Рибар“, наставници Физичког и здравственог васпитања Весни Илић Радуловић из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац, наставнику разредне наставе ОШ “Миша Живановић“ Средњево Станиши Николићу, васпитачици Предшколске установе “Мајски цвет“ Мартини Париповић и шефу рачуноводства Душици Павловић, помоћној радници у Oдељењу Музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца у Великом Градишту те Богдану Стојшићу, ватрогасцу-спасиоцу возачу Ватрогасно-спасилачке јединице.

image_pdfimage_print