Јесење дружење на „Михољским сусретима села“ и “Јепуријади“ у Тополовнику

У селу Тополовник код Великог Градишта, ове су године, у суботу 25. новембра, поред традиционалне ловачке манифестације “Јепуријаде“ одржани и „Михољски сусрети села“.

Манифестацију је отворио члан Привременог органа општине и председник Ловачког удружења “Голуб“ из Великог Градишта Слађан Марковић.

Подсетивши на историјат “Јепуријаде“, први пут организоване пре 21 годину, он је напоменуо да ће ове године ући у ред републичких манифестација, за шта заслуге припадају и одличној организованости ловаца. И ове године, вредни ловци су, од јутарњих часова, кували гулаш од зеца по коме је ова манифестација добила име.

У оквиру „Михољских сусрета села општине Велико Градиште“ одржана  је радионица за децу „Стари занати на модеран начин“ током које су малишани, заједно са акредитованим предавачима за рад са децом, месили  и пекли хлепчиће док је други део радионице био резервисан за хеклање играчака техником амигуруми, цртање и сликање етно мотива на коцкама, а завршен је “звезданим коцкама“ и бојењем грнчарије коју је донирала Грнчарија Павловић из Чешљеве Баре.

Посетиоци су имали прилике да уживају и у традиционалним јелима и рукотоворинама представница удружења жена са територије општине као и у концерту фолклора Ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“.

Након концета уследила је додела награда и захвалница које је уручио члан Привременог органа ове општине Владимир Штрбац.

Домаћини су посебну захвалност упутили покровитељу манифестације Министарству за бригу о селу, те председнику Републике, Влади РС и председници Владе на исказаној подршци и издвојеним средствима за општину Велико Градиште током читаве године.

Организатор манифестације је општина Велико Градиште уз сарадњу МЗ Толоповник, Ловачког удружења „Голуб“, Туристичке организације Велико Градиште, Културног центара „Властимир Павловић Царевац“ Велико  Градиште и удружења жена са територије општине.