Велико Градиште међу три најтранспарентније локалне самоуправе

Велико Градиште је, уз Нови Пазар и Сомбор, једна од три  најтранспарентније локалне самоуправе у овој години према Индексу локалне транспарентности (ЛТИ) чије је резултате објавила Транспарентност Србија, а признање општини уручено је председнику Драгану Милићу.

Ова организација мери индекс и прати кретање трендова транспарентност свих 145 локалних самоуправа и 25 градских општина у Србији од 2015. године, уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Како се наводи на сајту Транспарентност Србија, “први пут члан ‘велике ЛТИ тројке, и то са најбољим резултатима у неким областима – Велико Градиште, самоуправа је у којој, по речима председника општине Драгана Милића, мотив запослених није било само такмичење већ жеља да са грађанима успоставе сарадњу, такође пре свега када је буџет у питању. ‘Циљ нам је да нема зида између нас и грађана, не доживљавамо себе као власт већ као раднике за добробит грађана, и транспарентност је за нас механизам да други виде начин на који радимо’.“.

Извор: https://www.transparentnost.org.rs/sr/aktivnosti-2/naslovna/12539-novi-pazar-sombor-i-veliko-gradiste-su-najtransparentnije-lokalne-samouprave-u-2023-godini

image_pdfimage_print