Одржани први “Чешљевобарски сусрети“

Младо Удружење жена “Чешљевобарке“ из градиштанског села Чешљева Бара организовало је своју прву манифестацију под називом “Чешљевобарски сусрети“.

Манифестацију је отворио председник општине Драган Милић, представивши вредности и лепоте овог краја и туризма, уз похвале женама овог удружења за све постигнуто као и за прву манифестацију.

“Ми немамо другу државу, то морамо да негујемо, треба да будемо поносни јер имамо шта да покажемо гостима. Ми ћемо, као општина, да помажемо ове манифестације и убудуће, имамо десетак села и удружења жена које то знају да раде.“, честитао је Милић домаћинима и гостима.

На програму је било такмичење старинских заната и вештина у бројним категоријама као што су најкошуља, најкецеља, најукуснија слатка пита, најукуснија слана пита, најукуснија штрудла, најукусније старинско јело, најукуснија старинска торта, најлепша погача, најлепши опанци, најлепши ћилим и, на крају, нај-штанд.

За награде су се такмичила бројна удружења жена из региона и Србије, а посетиоци су могли да пробају специјалитете народне кухиње као и да виде вредне народне рукотворине.

Награде најбољим такмичарима и захвалнице свима који су помогли организацију овог догађаја уручила је председница МЗ Чешљева Бара и УЖ “Чешљевобарке“ Горица Гроздић.

За најлепши рад такмичиле су се и везиље са народним мотивима, а по завршетку изложбено-такмичарског дела културно-уметнички програм су извесли чланови АНИП “Властимир Павловић Царевац“ истоименог Културног центра из Великог Градишта и гости.