Министарка Кисић у посети општини Велико Градиште

Министарка за бригу о породици и  демографију Дарија Кисић  посетила је данас општину Велико Градиште поводом пројеката који су у овој општини започети уз подршку Министарства.

Општина Велико Градиште је већ пет година корисник средстава за унапређење мера популационе политике. У оквиру посете одржан је састанак са председником општине Драганом Милићем којем су приствовали председник Скупштине Владимир Штрбац и сарадници као и државни секретар Мирко Јанић.

Овом приликом министарка је посетила Школу родитељства коју је ова општина организовала уз подршку министарства.

“Кад је у питању Велико Градиште и мере пронаталитетне политике, јако смо поносни на ову нашу општину и Министарство за бригу о породици и демографију је препознало и њихов труд и рад и њихов пројекат је подржало у вредности од девет милиона динара. Општина је такође уложила значајна средства.“, навела је министарка Кисић, похваливши новоотворену Школу родитељства.

Она је напоменула да су предузете и многе друге мере које је општина и претходно радила, а сада и уз подршку Министарства, од целодневног боравка деце 3. и 4. разреда, иницијативе за подршку родитељима и током школског распуста, могућности чувања деце и истакла да је Велико Градиште јединствено у Србији по томе што у предшколској установи нема листе чекања на упис, најавивши да је у плану даља сарадња за добробит деце.

Председник општине Драган Милић истакао је да Велико Градиште има изузетно добру сарадњу са Владом Републике Србије, председником Републике и свим министарствима, а нарочито Министарством за бригу о породици и  демографију, потврдивши да су доказ ове сарадње и бројни пројекти који се заједнички реализују.

Председник је подсетио да су добијена средства, уз учешће општине у висини од шест милиона динара, уложена за уређење дечјих игралишта у 25 насеља и опремање комплетног простора за дневни боравак деце у основној школи, што је и опредељење Владе Републике Србије и ове општине како би деци обезбедили бољу будућност.

Министарка Кисић посетила је у селу Царевац породицу Живковић са троје деце, која се бави пољопривредном производњом као пример како се може опстати и добро живети од свог рада.

image_pdfimage_print