Велико Градиште на концерту “Царевац на Врачару“

Синоћ је на платоу испред Храма Светог Саве одржан концерт “Царевац на Врачару“ кao наставак Музичког фестивала “Царевчеви дани“ који се сваке године одржава у Великом Градишту у част барда изворне народне музике и рођеног Градиштанца Властимира Павловића Царевца.

У име организатора и домаћина градске општине Врачар, у којој је виртуоз на виолини провео већи део живота, као оснивач Народног оркестра Радио Београда, говорио је председник општине проф. др Милан Недељковић.

Испред општине Велико Градиште обратио се заменик председника Слађан Марковић, подсетивши да Фестивал у Градишту траје већ 29 година те да његово одржавање није прекидано ни у неким веома тешким тренуцима за нашу земљу. Он је, уједно, изразио задовољство што се лик и дело Царевца слави и на једном оваквом култном месту и пред бројном публиком.

Овом приликом Марковић је, са заменицом директорке КЦ “Властимир Павловић Царевац“ Горданом Стојковић Радовановић, положио венац на спомен-плочу Царевцу, постављену пре шест година у близини Храма и куће уметника.

Реализацију концерта редовно помажу Мирјана Дробац, уметнички директор, и професор Никола Рацков, председник Уметничког савета Фестивала “Царевчеви дани“ док је у програму учествовала и победница овогодишњег фестивала, виолинисткиња Ена Бојић, уз пратњу Народног оркестра Радио-телевизије Србије под управом Владе Пановића.

 

image_pdfimage_print