Сви прваци добили пакетиће за полазак у школу

И ђаци прваци у школама ОШ “Миша Живановић“ Средњево и ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац добили су данас пакетиће са школским прибором за полазак у школу.

Пакетиће су им уручили заменик председника општине Слађан Марковић и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Данка Николић.

Ове године у ОШ “Вук Караџић“ уписан је исти број деце као и претходне године, њих деветнаесторо, док је у ОШ “Миша Живановић“ кренуло шеснаесторо првака, два мање него лане.

Општина је, поред школског прибора, за све прваке обезбедила ликовно коферче и уџбенике као и уџбенике за треће дете у породици, од 2. до 8. разреда, које не финансира  Министарство просвете.

Срећан почетак нове школске просветним радницима и ученицима упутио је и председник општине Драган Милић са жељом да постижу успехе, уз међусобно разумевање, дружење и поштовање, и уз поруку да је образовање најбољи начин да напредују и улажу у себе и своју општину.

На овај начин родитељи ће бити делом растерећени бриге око опремања деце за полазак у школу. Општина Велико Градиште настоји да опремањем школа паметним таблама, куповином квалитетних учила, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте и другим улагањима као и награђивањем најбољих ђака и наставника ученицима и наставницима обезбеди што боље услове за школовање и рад.