Продужи живот – Дај педалу раку у Великом Градишту

Удружење жена „Продужи живот“ из Великог Градишта, у суботу 23. септембра, узело je учешће у кампањи “Дај педалу раку“ и на тај начин се придружило великом броју градова и општина, учесника у борби против карцинома, са циљем да промовише здрав стил живота и значај превентивних прегледа.

Том приликом је на Тргу Младена Милорадовића организован едукативни скуп на којем су говориле председница Удружења Зорица Младеновић и чланица Гордана Јецић. Оне су присутне упознале са радом овог хуманитарног удружења, основаног са циљем да помогне и пружи подршку женама које пролазе кроз период дијагностике и лечења карцинома дојки или других тежих болести. Такође, велики значај се придаје и промоцији превенције и раном откривању болести, односно правовременом  лечењу.

Како су истакле, онима којима је потребно, на располагању је и бесплатка телефонска линија Центра, број 0800404040, где ће их саслушатии и посаветовати жене које су прошле кроз то исто.

Удружење учествује у хуманитарним акцијама и прикупљању помоћи за децу па је овај дан био посвећен и малој суграђанки Сташи.

У знак подршке, симболичном шетњом и вожњом бицикала грађани су са трга кренули улицом Кнеза Лазара ка градском парку где је дружење настављено.

И општина Велико Градиште дала је подршку активностима Удружења како би се њихове поруке чуле на време.