Свеске за ђаке на Косову и Метохији

Ђацима који живе у енклавама у јужној српској покрајини Косову и Метохији општина Велико Градиште и основне школе са ове територије донирале су свеске за школу.

Заменик председника општине Слађан Марковић, у присуству руководиоца Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Данке Николић, уручио је донацију представнику Хуманитарне организације Српска солидарност Бранку Антићу. У знак признања, Oрганизација је општини доделила Захвалницу за човекољубље, доброчинство и хуманост.

Ова организација акцију спроводи већ низ година како би ученицима улепшали полазак у школу, а њихове родитеље растеретили великих финансијских издатака.

Преко 300 лепих и разнобојних свески прикупили су ученици и наставници из Средње школе “Милоје Васић“, ОШ “Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта, ОШ “Вук Караџић“ из Мајиловца и ОШ “Миша Живановић“ из Средњева док је општина додала још 200 примерака.

Ова акција заснива се на добровољној основи па је донација за нашу децу на Косову и Метохији, која живе у изузетно отежаним условима у сваком погледу, прикупљена од срца.

image_pdfimage_print