Позив родитељима и деци на Међусекторску манифестацију у оквиру месеца родитељства „Растимо заједно“

Oпштина Велико  Градиште позива сву децу и родитеље са територије општиине да се придруже првој Међусекторској манифестацији „Растимо заједно“  која ће бити одржана у петак , 16. јуна, од 17 до 19 часова, у градском парку у Великом Градишту (у случају кише у Спортском центру).

Манифестација се организује у оквиру пројекта „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“, подржан кроз програм „Подршка подстицајном родитељству кроз игру“ и има за циљ промоцију пројекта , међусекторске сарадње и укључивање деце и родитеља и старатеља,  како оних које су уписана у предшколску установу, тако и она која нису.

Носилац пројекта је општина Велико Градиште, а партнери су Дом здравља Велико Градиште, Центар за социјални рад Велико Градиште – Голубац и Предшколска установа “Мајски цвет”.

Програм „Подршка подстицајном родитељству кроз игру“, који спроводи УНИЦЕФ, СКГО и Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО, има за циљ унапређење капацитета система за доступну, праведну и квалитетну подршку родитељима и старатељима деце раног узраста, од рођења до шесте године, како би имала услове за подстицајну негу тј. добро здравље и квалитетну исхрану, подстицајне односе са својим родитељима/старатељима засноване на разиграним и негујућим интеракцијама, прилике за рано учење кроз игру, сигурно и безбедно окружење.

Пројекат „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ је усмерен на унапређење система подршке родитељима у локалним самоуправама у првим годинама одрастања детета. СКГО као партнер на заједничком програму пружа подршку локланој самоуправи у унапређивању система подршке родитељству у првим годинама развоја детета.

image_pdfimage_print