Додељене награде најбољим ђацима у општини Велико Градиште

Jош једна годишња свечаност поводом доделе награда најуспешнијим ученицима и њиховим наставницима у протеклој школској години одржана је данас у Средњој школи у Великом Градишту, а признања су уручили председник општине Драган Милић и председник Скупштине општине Владимир Штрбац.

И ове године, као и многих претходних, општина Велико Градиште одаје признање најбољима за труд и успех који су током школовања постигли, а што потврђују остварени резултати.

Међу њима је ове школске године 34-оро добитника дипломе “Вук Караџић“, од којих шесторо ђака генерације из Средње школе “Милоје Васић“, ОШ “Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта, ОШ “Вук Караџић“ из Мајиловца и ОШ “Миша Живановић“ из Средњева.

Ђаци из ове општине освајају висока места и на републичким и међународним такмичењима, у којој категорији су се нашли и ученици Школе за основно и средње музичко образовање “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца  –  Одељења у Великом Градишту. Признања су стигла за прва, друга и трећа места из области знања као и друга и трећа из области спорта, а награда је припала и наставницима заслужним за њихов успех. Општина је данас наградила и два најбоља студента из ове локалне самоуправе.

Континуираним улагањем у образовање ова општина ствара повољне услове како би ученицима олакшала школовање и пут до успеха.

Председник Милић је истакао значај оваквих дешавања када је реч о деци: “Имамо инвестиције када се раде путеви, водовод, канализација, изградња… међутим, ово су најбоље и најлепше – инвестиције које су најисплативије. Кад-тад ће да дају резултате.“.

Он је подсетио на скорашње догађаје у спортској хали где је преко 400 малишана добило ваучере за набавку бесплатних уџбеника за прваке као и изградњу спортске хале у дечјем вртићу те на податак да ни једно дете не чека на упис у ову установу. Такође, како је рекао, сваке године се улаже у побољшање услова рада и у основне, средњу и музичку школу, пре свега наставна средства и учила, што даје запажене резултате. Улагања општине се настављају, а у плану је и да се свим средњошколцима ускоро обезбеди бесплатан превоз док ће награђивање најбољих ученика и даље остати вредан подстицај.

“Мени је срце пуно када на улазу у град видим билборд са ђацима генерације или када неко дете оствари успех на такмичењу или факултету“, додао је је председник општине.

Уз честитке добитницима награда и свима који су допринели њиховом успеху, Милић је поручио: “Завршите школе, увек ће знање да дође до изражаја, будите добри људи, поштени, вредедни и увек имајте на уму одакле долазите, ваше Велико Градиште.“.

Присутнима се обратила и Данка Николић, руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове, задужена за област основног и средњег образовања.

“Општина Велико Градиште улагање у образовање схвата као инвестицију која ће додатно подстаћи наше ученике и студенте да наставе да својим изузетним успесима граде свој даљи пут кроз образовање, свој пут кроз живот и да донесу славу својој општини“.

Традиционално, ђак генерације Средње школе “Милоје Васић“ – смер Гимназија, обратила се у име свих награђених, а ове године та част припала је Ањи Милетић.

“Веома ми је драго што сам део овог амбициозног колектива који ствара и који је спреман за велике подухвате. Сва учешћа и резултати које је наша школа постигла говоре о вредном раду.“, рекла је Ања. “Свака лепа реч на овом путу увек ми је превише значила. Иако мој циљ никада није био имати ту титулу, ја ћу је данас носити с радошћу и великим поносом.“.

Она је захвалила свима који су у њу веровали и подржавали је, а посебно разредном старешини и родитељима те, у име читаве своје генерације, и свим професорима као и општини која је њихов успех наградила.

Општина је најбољима припремила пригодне награде – ђаци генерације добили су ваучере за куповину техничке робе у износу од по 40.000 динара, а њихов успех истакнут је и на градским билбордима. Ваучерима за куповину техничке робе награђени су и ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима из области знања и то – за прво место у висини од 40.000, за друго 30.000 и за треће место од 25.000 динара. Комплетима спортскe опремe у одговарајућим износима награђени су ђаци са освојеним другим и трећим местима на републичким такмичењима у спорту.

Свима њима припале су и сезонске карте за “Силвер лејк“ аква-парк.

И наставници чији су ученици постигли успех награђени су, сходно освојеним местима, са по 10, седам и пет хиљада динара.

Носиоце дипломе “Вук Караџић“ општина је даровала са по 5.000 динара, а као трајна успомена на овај догађај свим ученицима и наставницима уручене су књиге са посветом.

Такође, и две најбоље студенткиње ове општине награђене су новчаним износима,  за прво место са 30, а друго са 20 хиљада динара.

Музичким делом програма овогодишњу свечаност увеличала је награђена ученица Школе за основно и средње музичко образовање Елена Симић уз клавирску сарадњу професора Немање Васића.

Награђени ученици и наставници

image_pdfimage_print