Успешно одржана општинска “Пажљивкова смотра 2023“ у Великом Градишту

Општина Велико Градиште је преко Савета за безбедност саобраћаја на путевима на подручју општине Велико Градиште укључена у пројекат Агенције за безбедност саобраћаја “Пажљивкова смотра 2023“.

Након реализоване школске смотре у фебруару, 09. марта ове године, уз свесрдну подршку и разумевање основних школа са територије општине, у просторијама ОШ “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту организована је и успешно спроведена општинска смотра.

Присутне такмичаре, вође екипа – учитеље као и родитеље, публику поздравили су заменик председника општине Слађан Марковић и директор основне школе домаћина Драган Мандић.

Кроз такмичење предшколаца, ученика првог и другог разреда, подиже се свест и унапређује знање деце учесника у саобраћају, пре свега као пешака, али и као сапутника у возилима.

Такмичење је подржано од Агенције за безбедност саобраћаја коришћењем компјутерске апликације са симулацијом која га је учинила савременим и интересантним за децу, а праћено је будним оком жирија сачињеног од представника организатора, учитеља и полиције.

На екипном такмичењу учествовали су ученици школе ОШ “Иво Лола Рибар“, ОШ “Миша Живановић“ и ОШ “Вук Караџић“, а најбољим ученицима са школске смотре уручене су дипломе и пригодни слатко-едукативни комплети.

Иако су сви учесници проглашени победницима, компјутерско рачуњање освојених поена одлучило је да на окружну смотру иде екипа првог и другог разреда из ОШ у Великом Градишту.

Такође, на окружну смотру иде и екипа предшколаца установе “Мајски цвет“, најбоља са школске смотре, која се овом приликом није такмичила будући да на територији општине нема конкуренцију.

Утисци организатора, учесника као и публике су позитивни, а пројекат се наставља учешћем на окружној “Пажљивковој смотри“.

Фото: Савет за безбедност саобраћаја на путевима на подручју општине Велико Градиште

image_pdfimage_print