Промоција вакцинације против ковид-19 у Дому здравља

У понедељак, 27. фебруара, у Дому здравља у Великом Градишту организована је акција мерења шећера и притиска са промоцијом вакцинације против ковид-19, након чега је била омогућена и вакцинација грађана.

Драгана Пајић из Дома здравља је нагласила: „Иако нисмо у истој ситуацији као 2020. године и чини се да је најгори талас вируса ковид-19 прошао, сам вирус је још увек присутан и лако се преноси. У односу на почетак епидемије, сада смо у великој предности, јер више знамо о вирусу и о болести, доступне су нам и вакцине које штите од тежих облика болести и смрти… Веома је важно да се грађани, посебно старији и хронични болесници,  вакцинишу, како они који нису вакцинисани тако и они којима је од последње вакцинације прошло више од три месеца. И ја их позивам да то учине што пре.  У Дому здравља у Великом Градишту могуће је информисати се и вакцинисати се сваког радног дана од 7 до 13 часова. На располагању нам је најновија, бивалентна вакцина, која се користи као бустер доза против ковид-19. “

Акција промоције вакцинације против ковид-19 у Великом Градишту се организује у оквиру пројекта “Подршка ангажовању заједнице у кампањи вакцинације против вируса ковид-19”, у сарадњи са организацијом Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац, а уз подршку Светске здравствене организације и УСАИД-а, који, у сарадњи са Владом Републике Србије, пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.

„Од изузетне важности је информисати грађане, како би се вакцинисали и заштитили од тежих облика ове смртоносне болести, посебно осетљиве категорије становништва. Зато ће се у Великом Градишту, Пожаревцу, Петровцу на Млави и Смедереву, као и у многим другим градовима у Републици Србији, у наредном периоду организовати низ предавања за грађане, као и индивидуалне посете породицама, у сарадњи са партнерима и локалном заједницом.“, истакли су из  Омладине ЈАЗАС-а Пожаревац.

Извор и фото: Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац