У Дому пензионера у Великом Градишту организована промоција вакцинације против ковид-19

У Дому пензионера у Великом Градишту данас је, у циљу што боље информисаности грађана, организована промоција вакцинације против ковид-19.

Промоцију су одржали др Марко Стојановић и главна сестра Драгана Пајић, а овом приликом здравствени радници Дома здравља су присутним пензионерима мерили шећер у крви и притисак.

На промоцији је истакнуто да иако нисмо у истој ситуацији као 2020. године и чини се да је најгори талас вируса ковид-19 прошао, сам вирус је још увек присутан и лако се преноси. Како је речено, у односу на почетак епидемије, сада смо у великој предности, јер више знамо о вирусу и о болести, доступне су нам и вакцине које штите од тежих облика болести и смрти…

Грађанима, а посебно старијима и хроничним болесницима поручено је да је веома важно да се вакцинишу, како они који нису вакцинисани тако и они којима је од последње вакцинације прошло више од три месеца, и то што пре.

У Дому здравља у Великом Градишту могуће је информисати се и вакцинисати сваког радног дана, а на располагању је најновија, бивалентна вакцина, која се користи као бустер доза против ковид-19.

„Од изузетне важности је информисати грађане, како би се вакцинисали и заштитили од тежих облика ове смртоносне болести, посебно осетљиве категорије становништва. Зато се у Великом Градишту, Пожаревцу, Петровцу на Млави и Смедереву, као и у многим другим градовима у Републици Србији, организује низ предавања за грађане, као и индивидуалне посете породицама, у сарадњи са партнерима и локалном заједницом.“ истакао је Зоран Јовић, координатоr пројекта.

Акција промоције вакцинације против ковид-19 се организује у сарадњи са удружењем грађана Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац, а уз подршку Светске здравствене организације и УСАИД-а, који у сарадњи са Владом Републике Србије,  пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.

Извор: Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац

   
image_pdfimage_print