Одржанa “Пажљивковa смотрa 2023“ у школама и вртићу у општини Велико Градиште

Школско такмичење “Пажљивкова смотра 2023′, у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржано је у школама и вртићу са подручја општине Велико Градиште за све категорије деце – предшколце и основце из првог и другог разреда у матичним и подручним одељењима.

Учешће је узело више од 300 деце из Предшколске установе “Мајски цвет“,  ОШ “Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, ОШ“Миша Живановић“ Средњево и ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац.

Након спроведеног школског такмичења тестови су, заједно са извештајима о присутним учесницима и установама, послати на чекирање и рангирање организатору, а по добијању резултата биће организовано општинско такмичење за учеснике који искажу највеће знање из области саобраћајних прописа. Најбољима ће бити додељене захвалнице и пригодни поклони. 

Циљ смотре је да малишани кроз игру и забаву савладају правила безбедности у саобраћају како би били што безбеднији на путу од куће до школе.

Поред организатора , у “Пажљивкову смотру“су били укључени и Савет за безбедност саобраћаја из локалне самоуправе као и директори школа и вртића те наставници и васпитачи.

Фото: ПУ “Мајски цвет“,  ОШ “Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, ОШ“Миша Живановић“ Средњево и ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац