Родитељи два прворођена дечака у 2023. на пријему у општини

Родитеље прворођених беба у 2023. години примили су данас председник општине Велико Градиште Драган Милић и председник Скупштине општине Владимир Штрбац.

Ове године то су два дечака, рођена истог дана током новогодишњих празника – Вујадин, дете Магдалене и Дарка Живковића и Богдан од родитеља Марије и Александра Јовановића.

“Ово је најлепши поклон и за нашу општину, два момка која су рођена у размаку од једног сата.“, честитао је родитељима на принови председник Милић, уз захвалност патронажној екипи која им много помаже.

Општина је за новорођенчад припремила поклон пакет са опремом за бебе и дукат, а председник је овом приликом подсетио и на подршку коју општина пружа породицама.

Између осталог, и поред помоћи коју породицама даје Република Србија, то је опремање новорођенчета, помоћ породици за сваки новосклопљени брак и накнада трошкова за вантелесну оплодњу.

Општина обезбеђује новогодишњи и ускршњи слатки пакет за сву децу, пакет са школским пробором за ђаке прваке, бесплатан вртић, доручак за основце и превоз за средњошколце који испуњавају услове као и стипендије за најбоље студенте и награду ученицима за остварене резултате током редовног школовања.

Поред тога, свако треће и наредно дете има право на бесплатно коришћење услуга продуженог боравка у школи, бесплатно коришћење услуга у предшколској установи (вртићу), набавку уџбеника, а породица финансијску подршку у виду умањења пореза на имовину. Преко општине, ове породице могу добити и картицу “Три плус“ којом остварују бројне погодности и попусте.

Председник је подсетио и да је отворено бесплатно клизалиште за децу које посећује око 300-400 малишана, а Деда Мраз је за новогодишње празнике поделио око 1.500 слатких пакетића у вртићу, по граду, на клизалишту, месним заједницама, а посебно и социјално-угроженој деци.

Поред челних људи општине, пријему су присуствовале и директорка Туристичке организације, руководилац Одељења друштвене делатности и заједничке послове Општинске управе као и патронажне сестре Дома здравља Велико Градиште.