Студентима додељене стипендије општине за школску 2022/2023. годину

Председник општине Велико Градиште Драган Милић данас је потписао уговоре за стипендирање деветоро студената са територије ове општине за школску 2022/2023. годину.

Ове године расписана су два конкурса. На први конкурс за 16 студената јавило се шесторо, а услове је испунило троје, на други се, такође, јавило шесторо студената од којих је изабрано петоро и један за мастер студије.

“Опшптина ће као и до сада да улаже у образовање. Ове године имаћемо 21 стипендисту, али поред тога трудићемо се да побољшавамо материјални положај, односно услове учења у свим нашим школама. Често кажем да сам заиста поносан како наше образовање ради.“, рекао је председник потписницима, истакавши пример дечјег вртића који похађа преко 400 деце па до основних школа где су услови за квалитетно извођење наставе веома добри.

Он је подсетио да, поред бенефита као што су бесплатан превоз, доручак и ужина за децу која испуњавају услове, превоз за средњошколце, туденте итд, општина већ више од деценије награђује најуспешније ученике и студенте посебним наградама у виду ваучера за техничку робу попут лаптопа, рачунара и слично.

“Стипендије ћемо наставити да дајемо и даље, до сада су износиле по 10.000 динара, од марта ће бити повећане на 15.000, а свако треће и наредно дете примаће по 20.000 динара.“, најавио је Милић.

Овогодишњи добитници стипендија су Јовановић Владимир из Великог Градишта- студент четврте године Универзитета у Београду, Медицинског факултета, студијски програм Медицина, Шундрић Урош из Великог Градишта – студент прве године Универзитета у Београду, Математичког факултета, студијски програм рачунарство и математика, Матејић Милица из Царевца, студент прве године Београдске академије пословних и уметничких стуковних студија, студијски програм Порези и царине, Јовановић Ања из Великог Градишта – студент прве године Универзитета уметности у Београду, Факултет драмских уметности, студијски програм Глума, Мркаљ Милица из Великог Градишта – студент треће године Београдске академије пословних и уметничких стуковних студија, студијски програм Порези и царине, Лазић Нина из Пожежена, студент треће године Универзитета у Новом Саду, Филозофски факултет, студијски програм Социјални рад, Ивановић Љубица из Кусића, студент друге године Универзитета у Београду, Фармацеутски факултет, студијски програм Фармација, Димитријевић Милица из Кусића, студент друге године Академије струковних студија Београд, Одсек висока здравствена школа, студијски програм Нутрициониста дијететичар и Стокић Ивана из Затоња, студент струковних студија на Академији техничких струковних студија Београд, одсек примењене инжењерске науке, студијски програм: Електротехника и рачунарство.

За крај, председник је стипендистима пожелео да буду добри студенти и добри људи, да заврше факултет и да се врате у своје Велико Градиште.