Потписани уговори за финансирање програма организација у области спорта

Председник општине Велико Градиште Драган Милић потписаo je у среду, 28. децембра, уговоре за доделу средстава из буџета општине за финансирање годишњих програма за 2023. годину са 35 организација из области спорта чије је седиште на територији општине Велико Градиште.

Потписивање je одржано у сали новоизграђених фудбалских свлачионица, у непосредној близини спортске хале ЈУ Спортски центар Велико Градиште.

Овом приликом, директор СЦВГ Саша Бранковић најавио је и званично отварање овог спортског објекта финансираног средствима Делегације Европске уније у Србији.

Потписницима уговора обратио се и председник Милић: “Уважени спортисти и спортски радници, ви сте главни “кривци“ што имамо овакав спорт у Градишту, што се преко хиљаду деце бави спортом и што имамо овакву спортску инфраструктуру. Ја сам стварно поносан на то.“.

Он је подсетио да су некада у буџету имали скромна средства за спорт док је сада то доста пристојно, од чега клубови могу и да живе и обављају своју функцију. Како је рекао, оно што Градиште има то мало који град има – нити мањег града нити више успеха, резултата и спортских манифестација.

Општина за спорт издваја значајна средства, чак дупло више од европског просека. Од буџетских средстава у износу од 891 милиона, за спорт је укупно издвојено 59,4 милиона или 6,7 одсто овог износа. Ове године опредељено је 35 милиона за спорт док је за 2023. годину тај износ достигао 42 милиона динара што је 4,7 одсто планираног буџета.

Такође, спортска имовина спада у највећу имовину општине, са изузетним објектима. У спортску халу на Сребрном језеру уложено је 155 милиона динара са спортском опремом и теретаном, у фудбалске свлачионице 235 хиљада евра, асфалтирање паркинга испред објекта 4,5 милиона динара, поплочавае трибина 500 хиљада динара, тартан подлогу на полигону у градском парку 1,4 милиона, баскетбал камп 29 милиона, а терен за бич волеј на језеру 3,5 милиона. У селима је уложено у терен за мале спортове у Мајиловцу 2,2 милиона, у Макцу и још неким селима асфалтирани су терени.

“Суштина је да се преко 1.000 деце бави спортом и учинићемо све да то и задржимо, да се што више деце бави спортом.“, нагласио је председник Милић.

????????????????????????????????????

 

image_pdfimage_print