У Великом Градишту одржана Окружна командно-симулациона вежба „Сребрно језеро 2022“

На Сребрном језеру код Великог Градшта прошле је недеље одржана тродневна Окружна командно-симулациона вежба „Сребрно језеро 2022“.

Вежба je реализована у периоду од 23. до 25. новембра, у организацији Сектора за ванредне ситуације и у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Мисија у Србији.

Циљ вежбе био је унапређење капацитета штабова за ванредне ситуације за руковођење и координацију субјектима и снагама система смањења ризика од катастрофа у ванредним ситуацијама Браничевског округа, града Пожаревца и општина овог округа – Великог Градишта, Голупца, Кучева, Малог Црнића, Петровца на Млави, Жагубице и Жабара.

Као командант Општинског штаба за ванредне ситуације општине Велико Градиште учешће у вежби узео је председник општине Драган Милић који је уједно представио презентацију ове општине.

На вежби су, поред команданата, учествовали и њихови заменици те начелници, чланови штабова за ванредне ситуације – представници Црвеног крста, ватрогасно спасилачких јединица и полиције.