Пријемом за најуспешније обележен Дан ватрогасно-спасилачких јединица и Дан просветних радника

И ове године општина Велико Градиште је, поводом обележавања Дана ватрогасно-спасилачких јединица и Дана просветних радника, организовала пријем за запослене градиштанских установа који су у протеклој години остварили изузетне резултате у раду.

Председник општине Драган Милић угостио је, са сарадницима, награђене и њихове директоре како би заједно обележили овај дан.

Награде су додељене професорки рачунарства и информатике Биљани Лукић и професору верске наставе Урошу Миловановићу из Средње школе “Милоје Васић“, наставници српског језика Весни Микић и наставници физике Ивани Јанковић из ОШ “Иво Лола Рибар“, наставници ликовне културе Марији Јевтић Орозовић из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац, шефу рачуноводства ОШ “Миша Живановић“ Средњево Снежани Милић, васпитачици Предшколске установе “Мајски цвет“ Марији Живaновић, наставници клавира Музичке школе “Стеван Мокрањац“ Пожаревац – Oдељење у В. Градишту Биљани Божић и ватрогасцу-спасиоцу Ватрогасно-спасилачке јединице Марку Живковићу.

Подсећајући да су ватрогасци увек спремни када дође до кризне ситуације, поручио је: “Ваш посао је тежак и опасан и волео бих да никад немате посла. Ви га радите доста квалитетно. Вероватно знате да смо са Министарством договорили и општина ће да исфинансира пројектну документацију, да обезбеди земљиште, да се направи нова зграда за наше ватрогасце“.

Обраћајући се просветним радницима, указавши на одговорност њиховог посла, Милић им је пожелео да и даље производе добре људе и добре стручњаке.

“Вероватно сам досадио причајући о нашој просвети, о нашим школама, вртићу, колико је то квалитетно. То сам рекао и пре неки дан када је био министар просвете, да сам заиста поносан што сам на челу општине која има овакву просвету.“.

О квалитету школства у Градишту говори и успех ученика који постижу одличне резултате и уписују престижне школе и факултете што општина редовно и награђује, али и улаже у опремaње образовних установа.

У име свих, локалној самоуправи и председнику захвалио је директор ОШ “Иво Лола Рибар“ Драган Мандић док је директорка СШ “Милоје Васић“ Весна Новковић похвалила дугогодишњу праксу награђивања успешних радника. Како је навела, све ово доприноси ентузијазму и мотивацији просветних радника за већи труд и рад.

image_pdfimage_print