Проглашени победници 14. СИЛАФЕСТ-а

У петак, 2. септембра, у Великом Градишту свечано је затворен 14. СИЛАФЕСТ, међународни фестивал кратког туристичког и еколошког филма.

Церемонија je завршена доделом награда најбољим филмским остварењима које је, уз организаторе, уручио и председник општине Драган Милић. Ова јединствена туристичко-еколошка манифестација на нашим просторима, ове године окупила је филмске стручњаке, дипломате и туристичке раднике из читавог света.

Церемонија затварања фестивала и додела фестивалских награда одржана је у вечерњим сатима у сали Културног центра ,,Властимир Павловић Царевац“.

Од пристиглих 180 филмова, званичну селекцију прошло је 72, који су у протеклој недељи приказивани на отвореном – у градском парку, a Фестивалом су доминирали филмови са шпанског говорног подручја.

Ове године додељено је 27 награда које су отишле у 13 земаља у категоријама Туристичке дестинације – град, регион и држава, Туристички производи, Туристичке услуге, Независни видео записи, Документарни филмови и Кратки документарни филмови.

Гран при фестивала однео је шпански филм “No joy in life is small”. Филм поручује да, уколико желите да видите, доживите или осетите нешто потпуно другачије и уживате у ситницама – посетите Андалузију.

Последњи дан фестивала обележен је низом догађаја. Пре подне је у клубу Копакабана одржана завршна конференција за новинаре, а у подне су учесници Фестивала кренули пут Рамске тврђаве где је, уз водича, организован обилазак ове “средњовековне лепотице”.

Извор: https://www.facebook.com/TuristickaGradiste/

image_pdfimage_print