Пакетићи за лепши почетак школске године

И ове године, представници општине Велико Градиште поделили су ђацима пакетиће са комплетом школског прибора како би их обрадовала и олакшала прве школске дане.

Поред ђака првака, пакетиће су данас добила и деца из социјално угрожених породица.

Ђаке Основне школе “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, посетили су заменик председника општине Слађан Марковић и директорка Центра за социјални рад Сузана Ђорђевић, који су им уз пригодне пакетиће пожелели срећан полазак у школу. Ове године у први разред ове школе уписано је 73 малишана.

Ђацима у школи ОШ “Миша Живановић“ у Средњеву, где је уписано 19 првака, нови школски прибор уручила је начелница Општинске управе Сања Стојадиновић.

Пакетиће у ОШ “Вук Караџић“ у Мајиловцу, које је уручио члан Општинског већа Дејан Ивановић, добило је ове године 18 првака.

Срећан почетак нове школске 2022/23. године просветним радницима и ученицима упутио је и председник општине Драган Милић сa жељом да постижу успехе, уз међусобно разумевање, дружење и поштовање, и уз поруку да је образовање најбољи начин да напредују и улажу у себе и своју општину.

На овај начин родитељи ће бар мало бити растерећени бриге око опремања деце за полазак у школу. Разнолики пакетићи, посебно за девојчице и за дечаке, уз велике и мале свеске, распоред часова, колаж папир, фломастере, водене и воштане бојице, разне оловке, пластелин, гумицу за брисање и оштрач, маказице за папир, прибор за геометрију, садрже и обавезне слаткише да засладе први дан у школи.

Општина Велико Градиште настоји да опремањем школа паметним таблама, куповином квалитетних учила, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте и другим улагањима као и награђивањем најбољих ђака и наставника ученицима и наставницима обезбеди што боље услове за школовање и рад.

 

image_pdfimage_print