Недеља Сектора за ванредне ситуације обележена предавањима за најмлађе

Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Велико Градиште данас су, поводом  Недеље Сектора за ванредне ситуације, организовали предавање и вежбе за децу у Предшколској установи “Мајски цвет“ у Великом Градишту.

Поред Јединице, на челу са командиром Ненадом Милићевићем, догађају је присуствовао и заменик председника општине Слађан Марковић.

Деца су данас имала прилику да виде јавно–показне вежбе, али и да се едукују о поступању у области заштите и спашавања. У дворишту установе одржан је и техничко-тактички збор где су ватрогасци најмлађима представили опрему и возила. Уједно, предшколци су учестовали у радионицама и играма кроз које су учествовали у симулацији спашавања у ванредним ситуацијама.

На овај начин, службе утичу на подизање свести  код деце као и  на едукацију и превенцију у случају ванредних ситуација или сличних догађаја како би и они у тим ситуацијама знали да реагују и заштите се од евентуалних незгода.

Ватрогасно-спасилачка јединица већ је дала велики допринос заједници спашавањем људи и имовине и у сваком тренутку спремни су да реагују, у случају пожара, поплава и других ванредних ситуација при чему имају пуну подршку локалне самоуправе.

image_pdfimage_print