Бицикли и кациге уручени првацима у недељи мобилности

Општина Велико Градиште наградила је, поводом обележавања недеље мобилности, најбоље радове предшколаца у све три основне школе дечјим бициклима, а осталим учесницима обезбеђене су кациге за сигурну вожњу.

Ова локална самоуправа уузела је учешће у обележавању недеље мобилности у циљу подизања свести и улагања заједничких напора за мењање навика како бисмо што мање користили аутомобиле као превозна средства.

Председник опшптине Драган Милић и председник Скупштине Владимир Штрбац, обишли су са сарадницима све предшколце како би им на Светски дан без аутомобила уручили награде и упознали их са предностима алтернативних врста превоза.

Председник Милић је децу саветовао да воде рачуна о безбеднсоти у саобраћају, да обавезно носе кациге као и да што више користе бицикле и иду пешке како би били здравији, али и дали свој допринос заштити животне средине и пожелео им да буду добри и успешни у школи.

У оквиру недеље мобилности прваци су  цртали радове или писали литералне саставе на тему „Дан без аутомобила у општини Велико Градиште“.

Победница такмичења у ОШ “Иво Лола Рибар“ Велико Градиште је Анастасија Стојановић, у конкуренцији 30 првака, у ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац међу 14 ученика победио је Алекса Вукосављевић, а у ОШ “Миша Живановић“ Средњево најбољи рад био је Теодоре Андрејић, такође од укупно 14.

Радови

ОШ Иво Лола Рибар Велико Градиште

ОШ Вук Караџић Мајиловац

ОШ Миша Живановић Средњево

Награђени радови

Средњево

Мајиловац

Велико Градиште

 

 

 

image_pdfimage_print