Додељена признања за Дан општине Велико Градиштe

И ове године, свечано је облежен Дан општине Велико Градиште који се иначе прославља на Илиндан, 2. августа.

У присуству државног секретара Министарства пољопривреде, шумарства и пољопривреде Велимира Станојевића, градоначелника Пожаревца, нaчелника Полицијске управе Пожаревац, конзула Републике Србије у Темишвару, председника општина и дугогодишњих партнера из суседне Румуније, представника локалне заједнице и самоуправе, јавних предузећа, установа и институција и предузетника додељена су признања заслужним појединцима и организацијама за унапређење, развој и афирмацију локалне самоуправе.

У име домаћина свечану седницу је отворио председник Скупштине општине Велико Градиште Владимир Штрбац. Честитајући грађанима празник, он је захвалио свима што су дошли, како је рекао, у град задужбинара, неимара, радника, пољопривредника, а изнад свега добрих и вредних људи.

О приоритетима развоја, улагањима у свим секторима и бројним пројектима, реализованим и започетим од прошлогодишњег празника до овог, говорио је председник општине Драган Милић, а присутни су имали прилике да погледају и филм о наведеним успесима.

“Мислим да полако схватамо да немамо резервну општину и резервно Велико Градиште, и да нам идеја водиља мора да буде да чувмо своју средину Дунав, Пек, Сребрно језеро, своје окружење,  да и даље будемо опрезни и водимо рачуна због короне, да будемо штедљиви и да дигнемо интензитет сарадње са председником Републике и Владом на још виши ниво како бисмо реализовали своје планове.“, рекао је Милић, позвавши овом приликом инвеститоре да улажу у ову локалну самоуправу, а нарочито у туризам.

Гостима се обратио и државни секретар Велимир Станојевић као представник Министарства пољопривреде, шумарства и пољопривреде, добитника Повеље за посебан допринос развоју и афирмацији локалне самоуправе. Он је захвалио на високом општинском признању, преневши присутнима поздраве потпредседника Владе и министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

“Драго ми је да смо реализовали важне инфраструкстурне објекте, али пре свега, поред општине, желим да се захвалим нашим верним пољопривредницима, хвала им на сарадњи, и понекад, великом стрпљењу.“, рекао је Станојевић, напоменувши да је заједнички циљ Министарства и локалне самоуправе да млади људи остану у селу те афирмација пољопривреде и села.

Признања добитницима уручио је председник општине Драган Милић у присуству  председника Скупштине општине Владимира Штрпца.

Општинске награде у виду диплома, а за физичка лица и новчане награде, додељеене су Гроздић Горици из Чешљеве Баре, у области образовање, Џудо клубу ВГСК из Великог Градишта, у области афирмација општине, Кнежевић Горану из Голупца, ученику генерације Средње школе „Милоје Васић“, Петровић Радиши  из Дољашнице, у области пољопривреда-пчеларство, Манастиру Тумане из Голупца, у области верски туризам, Јеремић Богдану из Кусића, у области пољопривреда-ратарство и сточарство, Ловачкој секцији „Затоње“  из Затоња, у области афирмација насељеног места, Кампу “Калиновац“  из Затоња, у области туризам, Удружењу Жена „Чешљевобарке“ из Чешљеве Баре, у области афирмација насељеног места, Поповић Горици из Београда, у области култура и афирмација општине, Предузећу “Silver Lake Investment“ doo из Београда, у области привреда-економски развој општине, Петровић-Ропрет Татјани Тањи из Београда, у области спорт, Пандуровић Драгану из Великог Градишта, у области хуманитарни рад и Рацков Николи из Београда, у области култура и афирмација општине.

Гости су уживали и у несвакидашњем музичком програму. Уз химну “Боже правде“, реномирани уметници из Пожаревца, професорка соло певања Марта Благојевић и професор и клавирски сарадник Илија Рајковић, извели су румунску народну песму и сплет српских народних песама, а свечаност је завршена уз звуке филмске музике коју је на клавиру одсвирао добитник оштинске награде, професор Никола Рацков.

Као водитељка свечаног програма наступила је Ања Јовановић, ученица Средње школе “Милоје Васић“, која је ове године, као прва на листи, уписала глуму на Факултету драмских уметности у Београду.

ФИЛМ “Велико Градиште, пут развоја“

Свечаност обележавања Дана општине Велико Градиште

image_pdfimage_print