Одржан састанак поводом унапређења трајектне линије са Румунијом

У општини Велико Градиште данас је одржан састанак представника ове општине са надлежним институцијама Србије и Румуније на тему функционисања граничног прелаза Усије, а у циљу унапређења и повећања броја линија у редовном реду вожње трајектом.

Састанку су присутовали председник општине Велико Градиште, Драган Милић са сарадницима – руководиоцем Одељења за локални економски развој и одборником Љубисавом Стокићем, представници Пограничне полиције, Царине и Капетаније из Великог Градишта те представници општине Голубац  док су са румунске стране били присутни представници Округа Караш-Северин, представници предузећа који управања трајектом и врши превоз на реалицији Молдава Нова – Усије као и представници општине Poжeжeнa.

На захтев представника из Румуније, закључак састанка је да се од 1. августа до 1. октобра измени режим вожње увођењем још једне линије.

Пре овог, јутрос је претходио и састанак председника Округа Караш-Северерин и председника општине Велико Градиште са сарадницима на исту тему као и на унапређење постојеће сарадње која се превасходно односи на заједничку реализацију прекограничних пројеката.

 

image_pdfimage_print