Завршен 15. Шаховски фестивал “Сребрно језеро 2022“

На Сребрном језеру јуче је успешно завршен 15. Шаховски фестивал „Сребрно језеро 2022“ (Silver Lake Chess Festival) који је од од 19. до 26. јуна окупио такмичаре из двадесетак земаља.

На отварању фестивала, учеснике је поздравио заменик председника општине Велико Градиште Слађан Марковић, пожелевши им успех на турниру, али и да искористе слободно време како би уживали у боравку на Сребрном језеру и Великом Градишту.

“Велико Градиште је  туристичка дестинација која није ни највећа  ни најпопуларнија, али је дестинација која се најбрже развија и на томе нам сви одају признање. Једног дана ће стигурно бити и најпопуларнија и највећа дестинација – то је оно на чему ми радимо. “, рекао је Марковић, напоменувши да општина повезује путну инфраструктуру како би, већ догодине, туристи овде могли да стигну приватним авионима, јахтама или, свега за сат времена, брзом саобраћајницом из Београда.

Учесницима је добродошлицу пожелео и председник Спортског савеза Велико Градиште Душан Бановић који је, на затварању, најбољим такмичарима уручио награде.

Новост овогодишњег фестивала представљало је одржавање Шаховског кампа, од 21. до 25. јуна, на којем су лекције из шаха држали професионални предавачи и тренери на челу са Илијом Серафимовићем, прваком Европе.

Веб страна турнира- информације о турниру – www.silverlakeopen.com

Веб страна о информацијама међународног шаховског кампа – www.chessscout.info

image_pdfimage_print