Још једној генерацији најбољих ђака уручене награде за успех

На свечаности уприличеној за најбоље ученике и наставнике у школској 2021/22. години, председник општине Велико Градиште Драган Милић уручио је данас награде као признање за труд и изузетан успех који су током школовања остварили.

“Ово је један од лепших дана мог посла, када се деле дипломе и када се, на неки начин, вреднује ваш рад – негде осмогодишњи, а негде чеворогодишњи, и време када ви корачате једну степеницу више у својим животима и заиста је ово велики ваш успех што сте до сад остварили. Морамо да признамо да једна мала општина, један мали град, наравно има и много недостатака, али има и нешто на шта треба да будемо поносни. Имамо одличан спорт, спортисте који постижу резултате, инфраструктурне објекте у спорту где мало који град од шест-седам хиљада становника има – три фискултурне сале, слу у дечјем вртићу за најмање, имамо дом здравља који је један од лепших у Србији, библиотеку, музеј, да не помињем сада Језеро, Дунав и Пек; имамо културни центар где се преко 200 деце бави кулуром кроз фолклор, драму или друго. И наравно, оно што је јако значајно то су наше школе и дечји вртић. Почев од услова за оне најмање где ни једно дете не чека на упис у вртић до наше три основне школе и једне средње на које сам ја заиста поносан.“, рекао је председник општине.

Додао је и да све школе имају одличне резултате приликом уписа у средње школе и на факултете, а ове награде, иако скромне, показују да општина брине о тој деци те да ће и даље пружати подршку школама, обезбеђујући материјална средства за боље услове за рад ученика сматрајући да је инвестиција у образовање најбоља инвестиција која се кад-тад враћа и изразивши наду да ће након школовања и ученици то вратити својој средини. Председник је, овом приликом, нагласио и да су за њихов успех веома заслужни и наставници и родитељи.

Честитајући добитницима награда, руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Данка Николић, задужена за област основног и средњег образовања, поручила је: “Својим трудом и посвећеношћу постигли сте огроман успех због чега смо изузетно поносни на вас. Из тог разлога ми је и част и задовољство да данас овде говорим пред вама. Општина Велико Градиште улагање у образовање схвата као инвестицију која ће додатно подстаћи наше ученике и студенте да наставе да својим изузетним успесима граде свој даљи пут образовања, свој пут кроз живот и доносе славу својој општини. Поносни смо што имамо тако вредну и паметну децу, што имамо посвећене наставнике и хвала вам свима што представљате добар пример и узор другима. “.

Општини Велико Градиште на традиционалним наградама захвалио је ђак генерације Средње школе “Милоје Васић“, смера Гимназија, Горан Кнежевић: “Претходни период је због глобалне пандемије био јако проблематичан за образовање и ја бих да кажем нешто о чему се, зато што је у великој мери прошло, не прича о томе. Професори су изнели један невероватан терет, радили су тродупли посао, да бисмо ми имали колико-толико квалитетно образовање и на крају смо то некако успели да прегурамо.“.

Како је рекао, ова школа му је омогућила оно што друга, претходна није, а то је могућност да се бави свим стварима које је пожелео, уз максималну подршку у сваком могућем смислу, док су професори имали потпуно разумевање.

Горан је обраћање завршио речима: “Јако сам срећан што ова награда ‘ђак генерације’ није најлепше што ћу понети из ове школе.“, пропраћеним громогласним аплаузом.

Свечаност су увеличали ученици Школе за основно и средње музичко образовање “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца  –  Одељења у Великом Градишту, првонаграђена Елена Симић, уз клавирску пратњу Немање Васића, и Илија Пајкић.

Међу најбољим ученицима ове школске године је 34-оро добитника дипломе “Вук Караџић“, од којих петоро ђака генерације.

Ђаци генерације награђени су ваучерима за куповину техничке робе у износу од по 40.000 динара, а њихов успех истакнут је и на градском билборду. Ваучерима за куповину техничке робе награђени су и ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима из области знања и то за прво место у Соло певању и четири трећа места из Српског језика, Физике и Џудоа, за прво место у висини од 40.000 динара, а за треће место 25.000 динара. Ђаци са освојеним местима на републичким такмичењима у спорту награђени су за треће место комплетом спортскe опремe у вредности до 21.000 динара. Свима њима општина је обезбедила и сезонске карте за “Силвер лејк“ аква-парк.

Сходно освојеним местима, награђени су и наставници чији су ученици постигли успех, са по 10 и 5 хиљада динара док су носиоци дипломе “Вук Караџић“ добили по 5 хиљада динара. Такође, и три најбоља студента из ове општине награђена су, за прво место са по 30, а друго и треће са по 20 хиљада динара, а свим ученицима и наставницима уручене су пригодне књиге са посветом.

НАГРАЂЕНИ